Wednesday, April 28, 2010

oohhh.. blog!


cis tak gune..! blog aku 'saket' lagi!! sume da bersepah2. yg itu kesane. yg ini ke sini.
buntu aku. tak tau nak betol kan ape lagi. arrghh!!
macam2 da aku buat. try itu try ini, tapi same je. tak elok2 gak.

da 2 kali aku tuka template. 1st aku igtkan sbb template tu buat blog aku rosak, tapi bile da tuka kali ke-2pon same gak. tu yg buatkan aku bengang dan bengang dan bengang lagi (hui cam lagu akim bengang)

ooh blog cepat la sehat balek, pening da aku asek nak fiker pasal kau je. haish!

tp yg peleknye kadang2 bukak elok, kadang tak elok plak. hmm..


Saturday, April 24, 2010

bila bos tiada.. + bosan mak hayam!

semalam office aku ade meeting tergempar (poyonye). sume bos2 sebok meeting dari pagi smpi la time nak balek. sbb bos besa besa dan terbesar company tu dtg nak tgk2.
so ktorg yg bukan bos2 ni ape lagi menggaban la kegumbiraan.haha!

yg ade keje tu sambong2 la buat keje tanpe gangguan bos2 mereke. n yg takde keje cam aku ni bole la jln2 pusing2 1 factory, mkn2, borak2, mngumpat, n perkare2 yg biase org buat bile takde bos.

tapi bile da takde bende sgt nak buat, dudok dlm bilek tu sorang2 ape lagi 'ketip ketip ketip' gamba laaa..

kali ni aku nak mendedahkan rupe ofis aku. bhahahahaha! (gelak jahat)

ni la rupe meje aku n pc aku. act aku da lebey dari 5 kali kot tuka desktop bckground. lps gamba limau ni aku tuka lagi. tp tak sempat nak amek plak gambanye.


ni my lovely mug! ade ganba lips lagi kauu..

ni tray aku. tempat meletak segale jadah paperwork supaye mereke2 tu tak mnyemak kat meje aku yg CANTEK ni.. ooh lagi 1, segale tempat letak pensel pen tu aku yg beli. sbb tu cantek.. auu!

ni la keadaan keseluruhan meje aku. lengkap! sume pon ade. tapi ni gamba lame. tgk, pencil case pon blom tuka lagi.

air-cond ni dudok betol2 kat atas kepale aku. bwh air-cond plak ade meje aku.haha! peehh sejuk nyahh..

bab ni aku takan lupe nak canang kat smorang. pc aku still lagi pakai WINDOW98 (time ni aku baru lajah 1).. classic bukan??? bak kate kazen aku fatein "maju la cila oi. maju!". bhahah!

ooh ooh. kat tray aku ade mende ni tauuuu.. haaaa.. jgn maen2. bole KAYE.. kuikuikuikui



atas ni, adelah bende2 paling penting. pendrive n mouse. huhu. mouse ni kalo pakai 1 ofis bole denga betape rajennye korang buat keje. klik klik klik!



tak lupe jugak kat kedua2 meje bos aku. yg 1st tu manager pye meje. 2nd assistant logistic. mahap le meje mereke tak sekemas, secantek dan se-gah meje aku..!! miow!

ooh hamper terlupe nak kenalkan rak file kami.. wuu byk sgt file. ni aku blom amek yg full pye lagi. huuiish!


amboii.. rajennye aku tules2.. (ni la kalau da takde keje tapi nak buat keje)

oke lah. penat plak mak nak upload byk2, da la tak mandi lagi ni. mak nak p mnd dulu okkeyy.. da daa..!

Sunday, April 18, 2010

alahai mira..

video

kau nak aku ajakan kau care2 nak pakai fon aku ke? hahaha

gaye ckp nak hebat je jeret2, mcm la org yg call tu yg tak denga.

da kau PAKAI FON TERBALEK mmg la tak clear ndok..!

Saturday, April 17, 2010

kerje.. kerje

pejam celek, celek pejam. tahan tak tahan, bes tak bes, da hamper sebulan aku kerje kat Network Foods tu. ni adelah 1st job aku. so byk la segale dugaan yg dtg2 ni. (aicewah!). baru lah aku blaja cane dok kat dlm opis ni.

mase mule2 bekerje dlm seminggu 2 tu aku terase cam nak berenti tuka keje laen pon ade. bukan sbb byk keje ke ape. sbb takde keje langsong. aku takde buat ape pon. dok temenong nak buat2 ade keje pon tak tau ape nak buat. dala bos betol2 dok kat kat blakang hadap aku. pc aku pon die bole usha2 kalo aku online ke.. hish!

tp skrg aku da stat buat keje siket2 da.. takde la byk sgt. utk aku yg tgh blaja ni oke la. takde la pressure sgt nnt kan.. tapi kalo time ade keje tu, mmg penoh meje aku ngn ketas2. sbb keje aku ni dtg skali gedebuk cantu (byk la..). tp bile da siap tu licen je.. takde nmpk sehelai pon ketas2 yg mnyemak kat meje aku tu. hihihi.

tmpt aku kat dlm opis tu mmg mcm dlm sangkar. aku dudok dlm 1 bilek. kat situ ade bos (HOD), assistant die, clerk-nye (aku le tu). mmg tak bebas. org laen sume dok lua gelak2. aku je kat dlm. tp ade bagosnye jugak, aku takde la kene buli cam pekeje2 laen yg baru masok. kuikuikui. ade beran nak buli anak GURU DISIPLIN (gelaran yg dorg bg kat bos aku) hah?? jgn maen2 kau....

so pendek crite aku da mule nak happy2 la keje sini. sume pon baek2 ngn aku. byk tolong aku. mesen potostet tu rasenye da 10 kali org aja aku pon still lagi aku buat sala. kikiki.

alhamdulillah lah sepanjang2 aku keje ni smorg pon baek2 ngn aku. thanks ye sume2..!!

ni la tempat keje aku. wah ade aunty guarg lagi kat situ..

Monday, April 5, 2010

5 april 2010

ha? nape ngn tarikh tu..? spesel sgt ke..?
opcos le!! today adelah hari ulang tahun bloved spupu aku yg 20. hoyeh hoyeh!
emmm.. tak de cite panjang2.. aku wish beday je lah!


SELAMAT ULANG TAHUN YG KE-20,
SELAMAT DAPAT KEJE BARU,
(ape selamat lagi aku nak ckp heh..?)


smoge kau panjang umo,
murah rezeki,
keje leklok,
smoge ade opismate yg baek2 jgk
(jgn maen2 same cucu senah kauu..)


FATIN AFIQAH HARZIZI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...