Tuesday, March 16, 2010

lalai..


hohoho.. smlm aku interview lagi utk kali ke-2. mcm yg lepas! aku dihantar ke rumah macek aku. ahad mlm tu aku dihantar ke s.alam cos esoknye (isnin) jam 2.00 p.m aku ade interview ke-2. bile aku dpt call hari jumaat lalu (12 mac) utk interview ni, baru la aku terase cam nak blaja la plak!hmm..tape laa. tp sebab da dipanggel aku pegi je la.. so bile mlm aku nak dihantar tu aku tak buat persiapan yg kaw2 pye lah! (cam tak brape sempurne la org kate) haa..aku cam sambel lewe je..berangn je lebey!haha.


so bile da sampai baru teringat fail sijil2 aku sume tertinggal. bile parents aku nak balek tu die tye "da ade sume ke? sijil2 sume?" aku terpakse la jawab "org tertinggal la.." ha ape lagi hamek kau kene potpet2!haha. tp tak panjang sgt la, sbb dorg pon da nak balek an. (SLAMAAATT...) kihkihkih. aku text akak aku suroh die scan pastu e-mail kan aku sijil2 aku tu, tp die rep kate abah aku da mengamok gile die kate aku tak xcited bile da di bagi peluang tok bekerje (dulu abah aku tak kasi aku keje lgsg. skrg baru die lepaskan). die kate lagi, pasni kalo tak dpt keje die nak anta aku blaja kat mne2 je. jgn nak memileh..! katenye. (haiihh...). tapi dgn adenye naluri keprihatinan seorg bape,(aicehh!) esoknye pagi2 sblm die nak g kije. die g ruma macek aku dulu utk antakan sijil2 aku tuuu.. wow! (terimakasih bapekuu).


so bab sijel da selesai.. now aku nak crite pasal duet aku melayang kene beli kasot baru. belom dpt keje tapi $$ aku da melayang. atoiii! esoknye bile da nak gerak g interview dlm kol 1 p.m, aku pon klua.. bile aku tgk kat kasot2 tu aku tak nmpk kasot aku yg aku da masokkan dlm kete mlm td utk dipakai time interview. yg ade kat situ purple crocs aku jeee.. jadi kesimpulannye kat sini aku terlupe nak bawak klua kasot aku tu dari kerete. terpakse la rushing g kedai kasot dulu. smpi sane pileh2 takde size plak. yg laen tu tak kene ngn kaki la hape la..mcm2 lah! bese la aku bab2 bli kasot mmg susa siket. pastu bile da jumpe kasot yg cantek tertarek menarek dan da bomb! aku 'hambat' jela. maklom la..nak cepat coz da lmbat nak p interview.. bile time nak bayar bajet dlm wallet cukop ah..! skali tak cukop rm10 plak. naseb ade kezen aku tein tu, pinjam la duet die jap.. bile da bayar2 teros pakai kat kedai tu dooo.. haha!


so ktorg teros ke destinasi.. cam bese NETWORK FOOD INDUSTRIES laa.. bile kat sane kene tggu smpi dipanggel. bile da dipenggel, perbualan cam bese je (perkare biase yg dibualkan mase interview le..). da abes tu aku klua. kat lua plak ujan. aku text tein "ujan, aku tak bole nak klua" die rep dgn takde rase simpatinye "tak hujan. salji. jalan je. tak mati pon". cehh bukan nak kesian kat aku yg pakai heels nak kene lari2..!hashooshooh! naseb la pastu da renyai2 cam nak berenti, bole la aku klua gedik2.haha. pastu ktorg round2 la dulu..huhuh.. aku cocok duet ganti duet tein, g klua mkn2 n mcm2 lagi lah! da agk2 ptg siket baru la ktorg balek dgn membawe balek eskem SUNDAE CORNETTO, bli kat mcd la mane lagi. haha. so skrg aku nak tggu resultnye aje.. tguu offer letter baru la bole tau..

**kasot akan di-upload kemudian

2 comments:

Fatein Harzizi said...

i nak tgk kasut uuuuuuuu. kah kah kah. salji? wow. weyhhh, kau jgn mintak simpati kat blog yeh. wakakaka. jgn nak buat cite sedeyh kena redah hujan. huh. kikikiki

cek mona said...

ooh saba ye saba.. i tak free lagi nak amek gamba kasot yg 'cantek' sgt tuuuu... ehh betol ape aku cite.huh! bhahahaha!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...