Tuesday, May 10, 2011

SELAMAT HARI IBU :) TAPI IBU SAYA MASUK WAD PULAK :(

sebelum terlambat sangat2 saya nak ucapkan HAPPY MOTHER'S DAY atau bahasa melayunya SELAMAT HARI IBU kepada semua ibu ibu, mak mak, umi umi, mami mami, mama mama.

haihh agak ketinggalan sikit lah saya ni. tak sempat nak menghadap blog utk hupdate! tapi takpe lah hari ibu masih lagi bahang sebahang cuaca sekarang ni. kan kan kan..?

hari ahad yang lepas saya tetap sambut hari ibu macam biasa cuma tak semeriah sambutan sebelum2 ni sebab ibu saya tak berapa sihat sampai nak bukak hadiah pun tak larat. last2 adik saya yg bukak kan. haisss..

ekceli dah 4 hari ibu saya demam n semput sebab ibu memang ada asthma. semalam ibu makin teruk. makin tak larat nak bangun. so saya sebagai anak MITHALI temankan ibu ke hospital pantai klang pada pukul 9am++. saya bajet amek halfday je tapi dah jd 1hari sebab tak expect pulak ibu sampai kene masuk wad. *fuhh joli katak aku 1 hari tu!!*

bila dah tau ibu kene masuk wad saya call abah, call akak, hupdate kat pesbuk la bagai nak canang 1 dunia ibu saya masuk wad. haha! sepanjang temankan ibu dari otw nak ke bilik sampai la dah masuk bilik sampai la aku ni nak balik aku asek amek gamba je. *macam pelancong rasanya*.


ninott..



ninottt..



ninotttt..



ninnootttt..




lepas ibu dah cek cek cek cekidaut dengan doc. ibu terus dihangkut menggunakan WILCHA ni.. *time ni ibu tak larat sangat. so dia tak larat nak lambai2kan gaya usop wilcha.* bhahah!


bila dah sampai dalam bilik abang kiut yang diimport dari myanmar ni tolong cantik2kan katil yg bakal ibu saya duduk2, tidur2, santai2 dan sebagainya. ooh ibu sy dapat bilik 2 katil n dapat pulak tepi tingkap. bes bes!


ni ape dia buat pun sy tak tau la. cek darah la jantung la bagai. sy bukan doc o nurse so sy tak tau pape. hihih


ibu dibagi gas utk sedut2. tarik napas dalam2.... lepassss... tarik napasss.. lepasss..
ni pulak time akak2 nurse nak caik urat kat tangan sbb dorang nak cucuk dengan jarum yg gila besar punya! puhh nak pengsan sy tengok sbb sy pun penah ade pengalaman dengan jarum besar tu. sakit gile woo! mcm nak mati je rase time tu.

ni bukan nak bangge ke ape la.. tapi nampak berserikan muka sy?? macam ada cahaya anak mithali kan kan kan? bhahahaha!


ni dia.. bilik tepi tingkap kan.. bole nampak mcm2 kat lua nun.. yang paling penteng bole nampak sopping mall kat sana. nampak tak yg kale grey tu.. terang2 tertera MBO cinema. puhh kompom bole cepat sehat. nnt bole g jalan2 kan.... haha


ni dia tv tebal sorang sebijik dapat. bole laa buat ilang2 boring kan.. jam kat tepi tu dah pun pukul 11.30am. dah 2jam sy dgn ibu kat spital tu.. leteh la jugak


ibu dah pon tido.. jelesnye makkk tau. aww!! kan bes dpt tido kat aircond camni. da la sekarang musim panas kan.


bila ibu dah tido sy balik dalam pukul 1pm++ bg menjalankan misi mencarik, geledah dan mem-packing barang2 ibu. :))

bila sy datang balik dalam pukul 3pm sy nampak ade kotak ajaib kale itam. sy pun cuba bukak kotak itu... dan... taraa!! ade makanan la.. sy pun mmg tengah kebulor pulak.. ibu pun siap dah ckp awal2 'nak makan, makan je la.. ibu tak selera.' ape lagiiiiiii.... hihihihih :)))
kete yg bercahaya2 tu.. tu tu.. yg kat sana tu.. tu lah kete sy! nama dia incek berbulu atau dgn nama gleme dia FERRARI. kenari = ferrari. mmg kene lah kan! kale pun dah sama. merah menyala. lembu nampak kompom kejar. haha. yg penteng 1 hari tu sy parking sy dah habiskan hampir rm10. ceit! mahal gile!

petang tu saya balik dalam pukul 7pm. mandi2, siap2 cantik mantik sbb malamnye nak dtg tengok ibu lagi. weeee..

*semoga ibu cepat2 sembuh supaya bole cepat balik rumah n masak untuk kitorang. bhahah! dah tak payah makan luar lagi. tak baik untuk kesihatan kitorang tau.. hahah! :))




-cikmona-

3 comments:

kjaharun said...

kesian ibu kite :(

pandabear said...

panda pnh kena warded jugak, sib baek dpt nurse yg comel2.. haha

cek mona said...

kjahrun: memang kasihan...

pandabear: pehh tang nurse comel2 yg bes tuh.. bhahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...