Saturday, June 11, 2011

"KALAU IMAN KAYA.. IMAN NAK ADA 2 ISTERI"

nak meninggal rasa bila dengar sniri ayat tu keluar dari mulut budak 7 tahun atau lebih detail lagi 6tahun 6bulan dan beberapa hari. tak tau la mana dia belajar. banyak tengok drama ke..? tak.. tak.. memang tak sempat la sbb dia sekolah pagi petang. atau dari orang sekeliling?? mungkin.. yg pasti bukan apak aku la kan.. OMG! OMG! bhahahah!



aku malas tahap gajah nak cerita panjang2. nak tukar style pulak pakai dialog2 je!

di suatu siang yg hening.... berkumpullah 1family dalam kereta otw nak ke KLCC...

iman: babah.. ibu.. kalau iman kaya duit berjuta2... emm.. iman nak beli PSP!!

aku: (dalam hati) *dasar budak tak bole nak pk! takat PSP 100 aku bole beli. siap kasi kat org lagi. cuma sekarang ni tak brapa nak mampu je. cerita tak logik langsung! huh*

babah: ha.. bagus.. (mcm nak tak nak layan je..)

ibu: amin.. nanti bole belanja ibu (excited.. biasalah seorang ibu kan..)

iman: lepas tu.. nanti iman nak ada 2 isteri!! babah bole tak kalau nak ada 2 bini??(muka rilex. siap mintak izin lagi)

aku: (terkejut tenuk! lidah kelu!)

babah: boleh.. iman kaya boleh je.. tapi kene adillah.. (amboii.. mengajau nampak)

ibu: bole je.. tapi nanti kesian bini iman. 1 bini je dah la.. nanti iman belanja la dia.. belikan kereta.. belikan rumah.. haa.. tengok babah pun ada 1 isteri je..

aku: (timbul syak wasangko. bhahaha! astagha...)

iman: okelah! bini iman 1 je lah (rele tak rele).. lepas tu kalau iman kaya iman nak beli PSP dulu (PSP lagi!) lepas tu iman nak beli rumah besar! lepas tu iman nak beli kereta besar! lepas tu iman nak belikan bini iman kereta 1.

sejuk perut ibu aku dengar cerita iman..

iman: lepas tu kan kalau iman ade anak kan.. iman nak belikan dia beskal canggih masa dia lajah 4!

aku: (cakap dalam hati sambil gelak besar dan hodoh) *wahh advance! siap cerita ada anak lagi.*

ibu&babah: (tahan gelak)

tiba-tiba.........................

iman: hah nanti iman nak ajak dorang pergi KLCC dengan menara kelumpo!

aku: *duit berjuta pergi jalan KLCC je ke? sah kedekut ni!*

ibu: ehh iman pergi mekah la.. apa la..

iman: ha'ah la.. haa.. nanti iman nak pergi haji lepas tu iman nak pergi umrah. bes kan??

ibu: huuu besnye! tak nak belanja ibu dengan babah ke????? (excited lagi!)

iman: ibu dengan babah KALAU IMAN INGAT IMAN KASI RM200!! (muka bangga bajet RM200 tu dah cukup besar)

aku: (macam nak pengsan tapi kukuh lagi) iman kalau kau tak kaya pun takpe la man!! bhahahahahaha!

ibu: (gelak dengan nada kecewa. luluh punah hati beliau. aku tipu! saja kasi drama sikit! haha)

aku: sikitnya man..

iman: oke lah. hari sabtu aku kasi RM200. hari ahad aku kasi RM100

kedekutnya lah...!

hah mintak2 la iman kaya.. nanti bole belanja kak la kan kan kan?? *aku pulak yg excited terlebeh sudah! over nokk!*


 -cikmona-

6 comments:

Cik Puan Lilis said...

siyes lawak ! kahkah ! follow you :D

Lalalilillulu said...

hehe..cumel la adek kamu....

kjaharun said...

oke, kalau mcm itu, kakak kaja nk jadi bini ptame la iman.. hai kakak la, kakak ipar ku :) hahaha

cek mona said...

cik lilis: hahahah. tengkiu :)

lalalili: hohoho. tengok kakaknye.. aww! :))

kjaharun: kau jadik adir ipar aku?? same umur same dgn aku?? 13 taon lebih tua dari adik aku?? oh mak guard (omg)! bukan takat pengsan. terus terbujur kaku aku. bhahahah

Adam Idris said...

hahahha kelakar la
baguslah ada niat nak berjaya tu
hehe

cek mona said...

adam idrus: wahhh menyokong nampak. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...