Saturday, September 17, 2011

Nostalgik

sebelum aku nak mulakan cerita aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA, SELAMAT HARI MERDEKA dan SALAM 1 MALAYSIA. walaupun dah TERlambat sikit je tapi kemeriahannye masih lagi dirasai. *rasa nak muntah darah bg ayat jiwang camni*

oke takpe aku nak terus kepada cerita sebenar yg ada kene mengena dengan title aku yg NOSTALGIK sangat tu.. ekceli lepas sebulan aku tak hadap n hupdate blog titibe malam ni aku terasa macam nak hadap album2 lama aku. titibe jugak mood nostalgia atau nostalgik atau apa2 je lah yg kene mengene dgn benda zaman dolu2 datang tanpa diduga. lepas 1 1 gamba aku tengok mesti aku teringat balik cerita-cerita lama masa gamba tu diambik. seronokkkk sangat! *nostalgik kan ayat sy*

 selepas ditenung-tenung, direnung-renung, diamati-amati gamba2 lama tu... nahhhh terjumpa lah beberapa gamba lama yg menarik bagi aku untuk dijadikan header. tu bagi aku la.. bagi orang lain lantak laa. dah nama KESAH CIK MONA terang2 blog aku. suka suki aku la. harharhar!

jadi tanpa berpiker 2, 3, 5 atau 10 kali sekali pun aku terus asingkan gambar2 tu dan terus scan dan terus save dan terus edit2 sikit walaupun tetatp tak cantik dan terus aku menepekkan gambar tu sebagai header aku. dan aku terpiker sekejap, mungkin aku nak pakai header ni lama ke? atau takkan tukar yg baru? atau lepas habis mood nostalgik ni aku terus tukar baru? tu aku tak pasti.. yg penting aku suka gamba tu dijadikan header aku.. wiwit!!

ooh bukan header blog saja gamba nostalgik. dp FB pun bakal ditukar. maklumla raya dah nak abis. so dah bole simpan buat perkasam la gamba raya tu kat dalam album fb. haha




ni gamba yg telah dipilih aku untuk dijadikan header.

yg bawah2 ni pulak yg aku dah pilih. cuma tak terpilih nak jadi header aku je. mcm tak berapa sesuai. bukan tak berapa la.. tapi memang macam tak sesuai pun. haha *mcm la gamba kat atas ni sesuai sangat!*





yg paling tak sesuai tu gamba paling bawah ni la kot. tp nak buat dp fb oke gak. yihihihihi.. nak jugak aku ni letak gamba mase bayi2 ni. kau ingat kau comel ke hah??!!


sekian saja penulisan yg agak nostalgik dari RONTAAN hati yg nostalgik.. 


p/s: kalau ada sape2 yg terasa nak muntah selepas membaca ayat terakhir sy ni. dah korang dah bole pergi muntah sekarang sebab aku dah habis cerita..  


-cikmona- 



7 comments:

cik Lilis said...

amboi ko cila , siap selit kain baju kurung kat pinggang tue ha , kelass gitu , ahaha .

cik mona said...

ni masa zaman jahiliah le katekan. tak sangka aku sampai ke tahap tu. astagha.. sepsi sungguh! bhahaha

kjaharun said...

penuh nolstagia gambar kau..

ehh2 aku suka gambar kau yang kena dukung tu..

ekceli gambar tu bole buat iklan,

cik mona said...

hihi. kan kan..
gamba kene dukung? nak buat iklan ape? iklan Orang Kelainan Upaya? kau macam2 ye.. huh!!

ctk said...

cekci sungguh gambo kt ats tuh...nseb baek xdijadikan header...hahaha...bes r adew gambO2 lame lagi...hihih

cinta nabella said...

gambar itu shantik sekali :) like .

cik mona said...

ctk: tu la.. kalau tak terpampang gamba kaki kering tu besar2 haha..

cinta nabella: cerime kasyeyyy. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...