Sunday, September 18, 2011

KAWEN OOH KAWEN!!



 'WILL U MARRY ME'

 'SUDIKAH DIKAU MENJADI SURI DI RUMAH KU?' (ayat mcm nak jadikan org gaji je)

ni sume ayat2 yg dah muak aku kene dengar bila tengok cerita omputeh ke.. drama2 melayu ke.. eyeuwww..

ekceli tak lah geli sangat. kalau dah ade lelaki yg terpaksa rele nak cakap camtu kat aku.. kompen seminggu tak tidur wooo.. teruja punya pasal! bhahaha. tapi harap2 la tak dapat laki yg tangkap leleh sangat. kang tak pasal2 dia guna ayat kat atas ni nak propose aku. ehh what!! aku cerita pasal PROPOSE? jejesnye! eyeuwww sekali lagi.. tapi takpe lah. seronok jugak. nak sambung la cerita aku ni. hahaha

oke baru sat tadi aku tengok gambar2 orang kawen kat FB. sume yg sebaye aku dah kawen. dulu masa sekola meleleh je hingos. tup tup abes sekola dah kawen.. tibe2 dan tak sengaja aku terpiker macam mane la rupe aku masa kawen nanti? berapa umur aku time kawen tu? ape pulak tema aku? kale ape aku nak pilih? wow! dalam taknak taknak tu berangan jugak pasal kawen.. yang paling2 penting mcm mane cara aku nak ajak kawen tu eh? kalau dia malu2 hanjeng takkan aku nak cakap dulu kot....... *malu2 tutup muka*


mungkin benda mcm ni akan terjadi kat aku? wuu oke jugak. lain dari yg lain.. i likee..! nanti aku yg kene ajak dia g dinner kat tempat yg sunyi2 sikit. pastu konon2 buat seprais la sangat.. keluarkan cincen n cakap 'WEH KAWEN JUM?!' mesti dia teruja kan.. awww sepsinye!

time kawen plak mungkin aku akan pilih tema ni sebab ada darah jawa yg mengalir kat badan aku ni. tapi kan.. takkan aku nak biar org lain tengok aurat laki aku. oooo tak bole.. tak bole..

tapi! yg aku masih tak bole nak jawab lagi. BERAPA UMUR AKU TIME TU? mungkin aku dah berumur/kawen lambat (kire andartu la tu). lepas tu makcik2 yg datang majlis aku tu mesti akan cakap 'pangantin perempuannya tu andartu.. dulu masa muda2 tak laku letewww!' owww shit! takkan terjadi macam ni!

hmmm pasal umur tu tak kesah sangat kot.. sebab aku pun BARU 20tahun. TERLALU MUDA SANGAT! aku ada baaanyakkkk masa lagi nak berpiker pasal umur ni. 

tapi ada 1 lagi aku takut. lepas kawen mesti nak ada family kan..??

family aku besar/ramai cani ke nanti? dah bole buat team bola sepak! kalau pergi beli barang anak berderet kat belakang mcm anak itik. bhahaha! hah kalau anak ramai2 ni mesti aku kene duduk rumah pakai kain batik + baju T masuk dalam kain. tak sempat nak uruskan diri sendiri.. oh myyy... kasihannye aku..

haihh rasenye penat pulak cerita pasal kawen-kawen ni. kalau nak cerita suma sampai esok pun tak abes. so baik aku stop sampai sini aje sebelum aku merapu meraban cerita sampai aku dah tua.

oke sekian aje.. aku rasa macam dah bole nak g toilet sekarang untuk muntah!

-cikmona-


11 comments:

kjaharun said...

kawain oh kawin.. bila aku nak kawin ni..

weh.. cntik pemelihan baju pengantren kau.. suka aku.. hahahah

cik mona said...

kau buat la entry cam aku. msti terasa mcm dah kawen. bhahaha!

kau kawen nnt kene la pakai baju yg ada bulu bulat2 kat bahu tu.. pastu sanggul 5kg. laki kau msti pakai cawat! kalau cani la gayenye. aku takkan lepaskan peluang nak tgk kau kawen..

kjaharun said...

kalau cm tu cila, baik aku tak yah kawin.. buat malu jak.. mst org mengate majlis aku nnt... hahahaha

cik mona said...

bhahaha! org pertama yg mengata majlis kau tu mesti pika an.. aku tak sbb aku yg cadangkan. hahaha. tak bole nak bygkan kau kawen camtu

gadis bunga said...

sy nak kawen bile dah puas hidup bujang . HAHA .
lepas tu nak anak reramai .
boleh ke ?
HAHA

mrs.asrafovic said...

bce entry ni tetibe rase menggatal nk kawen...

hahahaha...mcm mne ni...mcm mne..
kne tnye mak ku la leh ke x den nk kawen..hahhaha....klau dye tnye nape nk kawen awal2..cepat2 tnjuk entry ni..:D ngaaaaa~~~

Fatein Harzizi said...

bodoh. time kasih. au gelak sekor diri tgk baju kawin kau. hahhaha

cik mona said...

gadis bunga: betul tu. bujang puas2 baru kawen.. bole je anak ramai kalau larat.. haha

mrs.asrafovic: kawen awal bagus ape. bagi mengelakkan maksiat. (bab kawen byk je alasan). bhahaha

cik mona said...

fatin: style kan. untung ada keturunan jawa. dpt aku merasa baju camtu time kawen.. ahaha

kayrul-shah said...

kalau kahwin style jawa macam tue..memang melatop la..hehehehe

ArulchelseA said...

kih kih kih.. lawak la ayat..cam nak jd org gaji je..kih kih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...