Saturday, November 26, 2011

Calon-calonnya..!

wah tiba2 malam ni rasa macam nak TERcerita pasal calon2 suami plak. hah SUAMI?? perlu ke guna ayat tu.. okelah disebabkan SUAMI tu agak menjejeskan sikit bunyik die aku pakai LAKI je lah. baru la cool.. haha! dulu aku pernah cerita pasal kahwin. tapi camne nak kawen kalau takda calon kan. tu la aku nak habaq malam ni

ekceli mood gatal ni datang lagi bila aku rasa nak tengok movie tapi takda sape aku nak ajak. time ni la tiba2 terfikir kalau la aku ade bakal/calon laki boleh ajak die temankan.. bole suruh die belanja.. tapi aku kesah hape! aku baru 20 tahun.. muda lagi.. *sedapkan hati*

aku ni bukanlah jenis perempuan yg suka memilih sangat. itu tak boleh ini tak boleh. sume pun serba tak boleh. APA PON TAK BOLEH! aku ni jenis yg simple2 je.. kalau nak carik calon laki pun yg sederhana2 je.. janji die kaya, kacak bergaya, gagah perkasa sudah lah.. alah! yg simple2 je lah! takda la kata high taste sangat macam bawang putih tu. nak kahwin dengan anak raja je. huh!

so kat sini aku nak tunjuk lah beberapa contoh lelaki idaman. aww malunya nak cerita! *blushing*

*

*

*

*

*

*

*

oke ni mestilah aku letak #1 kan.. rasa2 sume pun bole agak. sape tak nak laki baik, beriman, anak soleh, muka suci, suka bagi tazkirah kat korang tiap2 hari. kan kan kan? :))

yg #2 mestilah lelaki yg bekerjaya. ada kedudukan kewangan yg kukuh. i mean bukanlah nak yg kaya2 sgt. yg 'SEDERHANA' mcm kat gambar atas ni pun bole je.. duit MEMANG bukan segala2nya kat aku. janji bole tanggung aku kan.. kalau tak keje kang nak bagi aku makan ape plak.

#3 mesti la rajin.. penting tu! top 3 tau! masak bole.. kemas rumah bole.. jage baby bole.. ehh baby? aww malu lagi! terbaik tu laki cani. bole harap.

pasal paras rupa aku tak kesah sangat. kalau emsem sgt nanti org mengata "ehh kapel tu macam bintang dengan bumi!". kalau gagah perkasa sangat pun nnt ada yg kata lelaki gagah mak hayam! badan ketul2 tapi perempuan perut buncit tayar spare bersepah! so yg sederhana mcm jacob cerita twilight ni pun bole la.. bibir sepsi. hidung mancung. mate redup! fuhh kompem anak emsem ni..! :))


oke lah cukup la tu. tak nak byk2 sangat sebab aku tak pernah pun ada CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN ni. sebab kalau nak berciri2 sangat kang umur 40 pun aku anak dara lagi. bhaha! kalau semua perempuan sibuk nak carik lelaki yg PERFECT aku plak sibuk carik lelaki yg sederhana2 je. contoh yg sederhana ni macam yg kat atas2 ni sume lah. :))

cik mona

4 comments:

Niza Romli said...

harap cepat bertemu jodoh dgn lelaki idaman :)

Salam Maal Hijrah. Semoga diberi perlindungan drpd syaitan yang direjam..amin!

~Nana BamBam~ said...

mesti susah nak dapat ciri2 idaman lelaki yg kita nak ken? huhu..xper..jodoh pertemuan ditangan tuhan..

semoga bertemu jodoh dalam masa terdekat..kawin nti jangan lupe jemput,,kalau takkkkkkk





majok doploh bulan :(

kajaharuna said...

woahhh.. macam memelih je aku bace.. hahahahah

Nalisa Syahira said...

pape pun , nanti nak kwin jgn lupa jemput , ahha .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...