Sunday, October 30, 2011

19 Oktober 2011

19 oktober 2011 genap lah umur aku jadi DUA PULUH tahun. hihi.. dah takde belas2 lagi dah. tapi still muda lagi kan..? haha! sambutan tahun ni biasa2 je. maklumla 2PULUH kan.. segan la sikit nak tayang umur tu. bhahaha!

tapi ade kelainan sikit aku buat bagi menyambut umur puluh2 ni pulak. kalau dulu kecik2 kita bawak kek yg bulat tu sekilo ke 2kilo pergi sekolah n kawan2 kita akan nyanyi lagu beday kat kita kan.. pastu kita yg kat depan tu bukan main kembang kuncup bangga gila! haha. kali ni aku bawak choc moist ball pastu aku bungkus comel2 dalam plastik pastu aku masukkan dalam paper bag kale coklet. ala macam mcd pye paper beg tu la kan.. aku buat 3 bungkus. 2 utk bos aku n 1 utk akak yg salu klua lunch dgn aku. dekat paper bag aku siap lekat gambar cake ade 20 lagi. pehh bangga la umur baru 20 kan.. bos aku cakap "masa umur baru 20 pastu naik 21 ada bagi2 cake, naik 22 kompem u stop buat camni n buat2 lupa u punya beday". cissss!

untuk family pulak takde pape la sebab aku menunggu hasil dari family aku. kahkahkah! tapi tahun ni simple je. dinner kat luar je.. takde prezen2 sbb dorang pun tak tau nak bagi ape dah. semua benda aku dah mampu nak beli sendiri. (bukan belagak tau).

TAPI! ada gak prezen dari akak aku mira masda. tapi sume ni aku mintak la kan.. kita tak bole la nak malu2 mintak2 dengan family ni. tak mintak tak dapat. mcm tahun lepas la aku mintak jam dari apak aku. pastu dia bagi la jam. haha!

kenalkan ni DOT THE SHEEP :)) benda pertama yg aku dapat. time aku dapat ni belum pun masuk beday aku. bhahaha! tp ni aku tak mintak pon. akak aku offer oke...


disebabkan beday aku tengah bulan.. so akak aku belikan keychain bear ni dulu je. yg penting dia kaler merah. kereta aku pun merah. MERAH itu GARANG! rawwrrr!


tibe2 kan.. bila cukup bulan je kan... dalam 25 ke 26 haribulan camtu aku terima 1 kotak misteri yg penuh dgn kemisterian. haha! pemberian akak aku lagi. 

bila aku bukak je treng-jeng-jenggg! terkeluar lah 1 purse yg aku dah pernah aku intai2 ngorat2 sebelum tu. ekceli ade banyak pilihan. tapi dia lg berkenan yg ni untuk nak bagi kat aku kot..

yg ni bahagian dalam dia. serba merah u.. kereta MERAH. keychain MERAH. purse pun MERAH. wow!

bila check check check! terjumpa lah ada RM50 plak. tapi ni bukan la hadiah. ni sebab dia ada hutang aku RM40 oke. pastu siap mintak baki RM10. ciss! ingat kira halal je. ye la kan beday aku. bg je la. 10hingget je pun telekuttt.. hahah

dasat tak aku punye hadiah sampai 3 tapi org yg sama jugak bagi. bhahahah! ni aku nak bagi pantun siket utk akak aku

TERIMA KASIH DAUN KELADI
LAIN KALI BAGI LA BANYAK-BANYAK LAGI... :))

n terima kasih gak kat sape2 yg sudi sangat2 yg nak wish beday aku kat pesbuk.. bagi sms... ni pantun utk korang plak

TERIMA KASIH DAUN KELADI
TAHUN DEPAN WISH BANYAK-BANYAK LAGI.. <3

*macam sama je bunyiknye. haha!

-cik mona-

7 comments:

~Nana BamBam~ said...

lawa purse tuh :)

Niza Romli said...

wah...sayang sorg kakak! kira best gak wlpun org yg sama bagi kan.

hepi beday ke 2o tahung! :)

cik mona said...

nana bambam: hihi tq. gambar sarkes je tu..

niza romli: dia mmg suka bazir duit sniri bg org prezen. haha. oh tq tq!

Fatein Harzizi said...

aku nak purse mcm tuh. plisss. ada tak design lebih kurang mcm tuh. bak mai kau usha n bg campak kasi aku tgk sket pic dia

cik mona said...

mmg xde dah doohh.. xclusive hanya 1 sahaja (kat padini bkt tggi la.. tempat lain xtau la kalau ade jugak ke). kalau bunga2 ada la kot.. yg katun sarkas ni dah xde..

rara pinkmafia said...

hepy belated buffday cik mona.akk pon dulu masa kecik suke giler bawak kek g kelas n suh kawan2 nyanyi kan lagu birthday.kalau lah dpt ulang balik.kan besh,

Pondok Usang said...

selagi tak bole mengundi.. anda masih muda.. hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...