Monday, March 28, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA


huu sepsi dan gagah lah gamba poster ni. aww!

ooh siapa je yg tak kenal cerita Hikayat Merong Mahawangsa (HMM) ?? tu la cerita paling HOTTT dlm abad ni yg memakan budget sebanyak 8juta . nak nak actors/actress dia hot hot belaka plak tu u....! tak kuasa mak *gedik*

aku ni memang dah lama sangat2 pendam nak tgk cerita dia ni bayangkan cerita ni keluar 10mac. aku dapat tengok 26mac. huishh lama tuhh..

ekceli disebabkan agak keBIZIan tu yg takde masa nak tengok tu. mula2 plan nak pergi dengan akak. pastu dia pulak tak sihat. kang mengganggu mood berperang aku je. so plan nak pergi sorang je ah. tapi pikir2.... tak jadi lah. takut u sorang2. i kan girl (even takde siapa pun heran akan kewujudan aku n tak menarik langsung!)

so bila tengah baik punya fikir tiba tiba teringat pulak dekat sorang budak ni, dia telah membuat pengakuan yg dia tengah cuti 3minggu. wahh ini lah peluangnya *muka berbunga2*. aku pun capai la nfon terus bg meset yg berbunyik cani 'kaja, sudikah kau menemani aku menonton movie sabtu ini pada 26mac??' ....5min kemudian.... tanpa sebarang paksaan dia reply kat aku 'yesss i do!' aku pun hapa lagi loncat2 mcm beruk lah. akhirnya aku ada teman nak pergi tengok movie. hilang lah segala rasa takut kene pergi sorang2.

oke penat dah cerita panjang2 (bese lah perempuan) tapi 1 gamba pun aku tak tunjuk. mehh tengok gamba kitorang b'2.

so hari sabtu tu aku keje. halfday saja.. balik 2pm. terus siap cantik mantik nak jmpa kawan yg dah lama tak jumpa. pukul 3pm cepat2 amek kaja n terus ke jusco bkt tinggi sbb movie start pukul 3.30pm. gosh! nasib sempat..

sampai sana terus je dah boleh masuk. ngam ngam hoo!



tiket kami. patblas hengget wehh. aku igt lima enam hingget je (harga kanak2)

ooh tak lupa. ni 1st time mende ni jd kat aku. sepanjang2 aku tengok wyg ni 1st time wyg rosak. ada suara tapi takda gamba. gelap je. hahaha memang klaka gila. mula2 senyap je. bila dah lama2 org dah start buat bising. then dlm 5-10min kendian dorang dah elokkan. nasib tak balik n mintak ganti rugi. kalau tak penat. sbb ada certain yg balik n mintak duit.

movie dah habis, pusing2 jap, detinasi yg paling penting utk org perempuan adalah TOILET.. nak tacap2 laa. nak betulkan tudung la hape la.. hahah. tapi kitorang ketoilet bukan sbb tu suma. tapi... kitorang nak ketik ketik ketiak gamba la.. haha. no wonder ada sesetengah org suka amek gamba kat toilet. rahsianya lampu toilet sgt cantik dan memberikan cahaya yg baik. jd kesimpulannya gamba jd lah cun melecun! contoh contohnya :-


macam ni..


dan macam ni. ehh baru perasan cermin dia kotorrrr lah. yiuuww..


i conteng2 gg sbb kalau orang lain nampak konpem korang takkan tgk blog i lg. kawan2 fb akan serta merta remove i dr friendlist dorang. :'(


i amek gamba u, u amek gamba i. u pakai fon i, i pakai kemre u. aww! bhahaha!

bab sesi fotografi kat tandas dah habis sbb dah rmi akak2 adik2 makcik2 nenek2 yg melemparkan muka menyirap + menyampah + bengang. dan tak ketinggalan macik cleaner saja je buat2 sapu kat tempat ktorang berdiri. huh tu mesti cubaan nak menghalau kitorang la tu. huhhh!

kitorang pusing 1 jusco tu. bile dah penat kitorang pun balik lah. buat apa nak duduk lama2 kat situ kalau org dah tak suka.... bhahahah!

oke adik2 meh akak ajar cara nak memulakan perjalanan. mula2 pakai seat belt utk keselamaktan. ke-2 hidupkan enjen *mcm dah terbalik je dgn yg mula2 td*. yg ke-3 kalau parking berbyr jgn lupa masukkan tiket. jgn main redah je. kang remuk kete mak marah. yg ke-4 baca doa dan pandulah dgn selamat. SELAMAT MENCUBA..! :))

*gamba yg num 3 tu aku bajet terel n nak dekat. aku ikut jln bertentangan. mase smpi kat mesin tiket tu tak bole nak amek side skali nahh... jauh gila! nasib baik tgn panjang (bukan kuat mencuri okeh). haishh! cila cila.. bwk kete mcm tak pergi skolah! ceit!!



p/s: suma gamba2 ni sumber dari kaja harun. tuan empunya kemre. aku mintak secara baik. takda paksa2 atau mencuri.terima ksih daun keladi atas sumbangan anda. hihi :))


-cikmona-

5 comments:

kAja harun ^_^ said...

testing testing....

cek mona said...

wahh kaja dah ade blog. dah bole salu berkomen romen!

kjaharun said...

lalala~~ saya d c ni nok!

cek mona said...

haluu.. berjumpa lagi ya kitak :))

kjaharun said...

eya la~~ hoi!!!! cila bwk kerete ikut suke die je.. die men jln je jln mne yg die rase die nak... hahahahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...