Saturday, December 18, 2010

"meh nenek carikkan baju"

hah tengok ayat 'nenek nenek' ni macam cerita hantu la pulak an.. huhuh.!

ekcelli-nye pagi tadi mase bersiap2 nak pergi keje, i memang da buntu! kosong! memang tak bole nak piker baju ape yang nak dipakai dipagi2 sabtu ni.! arrrgghh!

so kebetulan pulak nenek i yang tinggal dirumah i ni asek kelua masuk bilek je (tak tau la ape yang die nak amek).

sekali die masuk, die tengok aku dok mencangkung hadap almari kayu cabok temenung carik baju.
die diam je pastu die kelua.
bile die masuk balik tengok2 aku dok lagi menghadap lemari tu.
die da start bebel siket2 *tapi still bole sabar lagi la melihat keadaan cucunye yang dah serupe dengan seorang wanita kematian suaminya. hahaha!
kali ketige die masok aku masih lagi berkeadaan sedemikian, die dah tak bole sabar lagi! (huu tak bole jadik nih.!).
hape lagi die menghayat aku bagai nak rak lah.!

hulamak pagi2 dah dengar tazkirah. tapi elok gak dari dengar bende bukan2 kan..

akhirnya die meng-offer dirinye untuk mencarikkan baju untuk aku.
ngaaaa jumpe punnn!! t-shirt lengan pendek ade belang kale2ful lagi.. wiwiwiiiiiiitttt!

so bersiap lah aku dalam keadaan yang kelam kabut pagi tadi sebab da lambat. hihi

ooh terima kash daun keladi nenek kerana menemukan baju tu.
saya teramat sayangkan nenek saya. muahh.! aww aww!

2 comments:

akmalhilmi said...

heh
pemalas je rasa
hahahaa

cek mona said...

bukan pemalas ah..
tak rajin je.
bile lg kite bole gunekan nenek kite. bahahahahahah! (gelak jahat sejahat2nye)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...