Monday, January 24, 2011

MY JAM BARU :)

yeah! aku kini telah memiliki jam baru pemberian bapak ku yang tersayang.!!
dari dulu memang pon aku da ade jam. parents aku pon memang dah latih anak2 die dari kecik lagi da pakai jam (konon nanti tau la menepati waktu. yela.. mase tu kan emas..). tapi aku ni kalo pakai jam bukan cam orang kaya. sebulan sekali nak tukar-tukar jam.. aku rase aku punye jam lame tu aku pakai dari umur aku 16 tahun. sekarang.. aku da pun 20 tahun. haaaa tengok-tengok! terel kan aku pakai jam.? lame gila an..

dan disebabkan jam tu dah lame dan mempunyai masalah beteri kot.. alang2 dari tuka beteri baik beli baru je. huhu
:)

aku ni memang suke pakai jam. tapi kalau bole aku tak nak keluarkan duit aku sniri untuk beli jam baru walaupun jam aku dah rosak. haha! so aku ni kire da banyak kali la mengadu jam aku kejap idop kejap padam. kejap idop kejap padam (sebab tu jam digital). tapi tunggu punye tunggu takde sape pulak yg simpati nak belikan jam baru sampai la beday aku bulan oktober tahun lepas, tp tetap tak dapat hadiah jam gak (teroknye laa aku ni)

so pada hari bersejerah 20 januari 2011 ketika orang yg beragama hindu menyambut thaipusam tibe-tibe.......

pagi tu bapak aku tanye "cila da lame kan tak pakai jam. mane pegi jam cila.?"
aku pon jawab la "jam orang da rosak, da tak nampak tulisan." *bukan ke da banyak kali aku mengadu dombe* (ckp dlm hati je)
http://www.emocutez.com

nak jadikan cerita tengah hari tu kitorang se-family plan nak klua. tibe2 lagi......... bapak aku berenti kat sebuah kedai jam.... bukan jamban oke.. tapi JAM http://www.emocutez.com. *ade harapan dapat jam baru ni. yippii!*

bile da masok dalam tu dan yeahh!! bapak aku suro pilih jam yg aku nak sambil die kate "ni kire hadiah beday lah eh..".


bile aku dah pileh2.. terbekenan pulak dekat 1 jam ni cantik la jugak (bagi aku.. bagi org tak tau la kan). aku teros bagitahu bapak aku dan suro orang tu hamek utk aku try2 kat tangan konon cantik la. bile dah terase cun kat tangan tu teros pakai wehh.. (batak kan aku). bapak aku pon pegi le bayau.. :)


taraa! ni la die.! saya pakai jam CASIO aje.. tak lah cam orang lain yang lebih berkemampuan nak pakai jam bertaraf dunie yang harge die beribu riban kan.. tapi takpe.. ni pon prezen dari bapak saya yg tersayang :)) nak harap saya beli sniri memang takde derr..! haha

hihi saje bergaye2 dengan jam baru. aicececewah!



2 gamba kat atas ni takde kene mengene dengan jam. hanya bertujuan untuk saje2 ketika kami bertiga menggedik2 dalam kereta :D

papepon saya nak cakap TERIMA KASIH BABAH SEBAB DAH BAGI HADIAH JAM TANGAN YANG CANTIK SEKALI.!! :)








2 comments:

kamal "Özil" haziq said...

"saya pakai jam CASIO aje.. tak lah cam orang lain yang lebih berkemampuan nak pakai jam bertaraf dunie yang harge die beribu riban kan.."

hoh! casio mahal gak pe..... soh bapak ko bli tok ak skali ley x...??

cek mona said...

aku kan merende diri orangnye.. takan nak cakap "hoi aku pki jam casio mahal tau..". kang org kate cam berok dpt jam pulak haha!

kau tanak try mintak kat pakcik harzizi..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...